Dünya dehşete düştü! Vali basın toplantısı yaparak duyurdu...
Sıfır noktası Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Salgından en kötü etkilenen ülke olan ABD'den dehşete düşüren haberler geliyor. California Valisi'nin 5 bin ek ceset torbası siparişi verdiklerini duyurmasıyla dünyanın kanı çekilirken, Reuters'ın servis ettiği fotoğraf bu açıklamayı destekler nitelikteydi. İşte son dakika haberinin detayları...

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs kabusu hız kesmiyor. Dünyanın dört bir yanından dehşete düşüren haberler art arda gelirken, California Valisi 5 bin ek ceset torbası siparişi verdiklerini duyurdu. Reuters haber ajansının dünyaya servis ettiği fotoğraf da, bu açıklamayı destekler nitelikteydi.

California Valisi Gavin Newsom, Salı günü yaptığı açıklamada salgının 'en yoğun ve acil' evresiyle karşı karşıya olduğunu söyledi

Eyalet şimdiye kadarki 'en yoğun' koronavirüs yayılımını yaşarken, yetkililer 5 bin ceset torbası sipariş verdiklerini duyurdu.

“Henüz bitiş çizgisinde değiliz” diyen Vali Newsom, yeni satın alınmış 5 bin ceset torbasının San Diego, Los Angeles ve Inyo bölgelerine dağıtıldığını ve bölgelerde ve hastanelerde hazır bekleyen 60 soğutmalı depolama ünitesinin olduğunu ifade etti.
Vali ayrıca, eyalette, adli tıp görevlilerinin ve morgların müdahalesini koordine etmek için ‘karşılıklı yardım ve toplu ölüm programının’ da harekete geçirildiğini bildirdi.
Düzenlediği basın toplantısında konuşan Vali Newsom, önümüzdeki haftalarda binlerce kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Eyaletin yedi günlük ölüm ortalaması, neredeyse üç kat artarak bu hafta 163'e yükseldi. Salı günü bildirilen 142 yeni ölüm ve toplam 1,6 milyondan fazla vaka ile ölü sayısı da 21 bin 188'e yükseldi.
Vali, "Bu ölümcül bir hastalık ve nerede olduğumuza dikkat etmemiz gerekiyor." diyerek hastalığın ciddiye alınması konusunda da uyarıda bulundu.